Rettssikkerhet, rettspolitikk, barnerett og barnevern.

Barnevernet løy om vold og unndro opplysninger for å vinne omsorgen for tre barn.

Foreldrene kom tilfeldigvis over opplysninger fra beredskapsmor som viste at barnevernet løy om at tre barn ble utsatt for vold for å vinne omsorgen for barna i retten.

Dagbladets Asle Hansen igjen med skandaløse opplysninger om barnevernet.

Barnevernet avslørt: Mor får alle barna hjem

Asle Hansen 

7 juli 2019

«Ei beredskapsmor som varslet om barnevernets forutinntatte arbeidsmetoder, snudde saken på hodet.

Dette er helt sinnsykt. Metodikken barnevernet har utsatt denne familien for minner om en heksejakt, sier advokat Rikke Arnesen. Før helga ble ei trebarnsmor i Oslo kalt inn til et hastemøte med barneverntjenesten sammen med advokaten. Mora var svært spent på agendaen for møtet, for to dager tidligere hadde det falt dom i saken hennes i Oslo tingrett.

Domstolen konkluderte med at omsorgsovertakelsen for hennes tre barn skulle oppheves, til tross for at retten mente mora kan ha utsatt barna for mild oppdragervold i pressede situasjoner. På møtet med barneverntjenesten fikk hun beskjed om at dommen ikke vil bli anket. Hun skal få alle barna sine hjem.

Jeg er veldig glad, for saken har vært et mareritt fra dag én, sier mora til Dagbladet.»

 

Beredskapsmor oppdaget at Aline spedbarnsenter og Frydenberg løy om sakens faktiske forhold og unndro viktig tilbakemelding om barnas fungering. Da ble ett av barna hasteflyttet til et annet beredskapshjem. Den modige beredskapsmoren sto opp mot barnevernet og vitnet i tingretten slik at barna fikk komme hjem.

«De oppdaget at ett av barna var blitt hasteflyttet fra et beredskapshjem til et annet.

Da de undersøkte nærmere, kom de i kontakt med ei tidligere beredskapsmor, som som var i ferd med å sende inn et varsel til Oslo kommune om Aline og Frydenberg barnevernssenter – om leder, psykolog og konsulenter der og deres problematiske holdninger, forutinntatthet og rolleforståelse.

– Observasjoner utelatt
– Min mann og jeg opplevde at de utelot viktige observasjoner om barnet fra oss. De sjekket ikke med oss som hadde hatt omsorgen for barnet i seks måneder før de leverte sin rapport som i stort bare besto av observasjoner som understøtter omsorgsovertakelse. Vi gjorde gjentatte observasjoner som pekte i en annen retning, sier beredskapsmora til Dagbladet.

«Jeg mener det er bekymringsverdig at noen som er satt til å utføre denne type oppgaver på vegne av samfunnet ikke forstår at det å være forutinntatt kan være uheldig og potensielt utgjøre en trussel i forhold til rettssikkerheten til barna og familiene som vurderes av disse instansene», heter det i varselet.

Varselet ble lagt fram som bevis i domstolen, og den tidligere beredskapsmora møtte som vitne.

Det er liten tvil om at hun for domstolen framsto som troverdig. Hennes varsel og vitnemål førte til at retten bare i «begrenset grad» har vektlagt Aline- og Frydenbergs utredning av barna, fordi rapportene «ikke gir et godt tolkningsbidrag til spørsmålet om voldsutøvelse».

«Det vises til at vurderingene fremstår noe overdrevne og farget av opplysningene om at barna kommer fra et voldsutsatt hjem», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Videre viser domstolen til den tidligere beredskapsmoras forklaring om at både psykolog og konsulent ved Aline- og Frydenberg ga klart uttrykk for at de la til grunn for sine vurderinger at barna var utsatt for vold i hjemmet.»

7 kommentarer

 1. Mary Ann Fedje

  Dette er ikke noe nytt. Dette er helt vanlig fremgangsmåte for disse hyklerne. De stjeler barn ved å bruke løgner. Hadde de snakka sant, hadde over 92% ikke mista barna i det hele tatt. Det er dette kampen vår handler om

  • unni kleivstul

   ja det vet jeg min ble kaste ball
   å jeg hadde han på bruset kollen di fikk dit en v ett skremt gutt di skjermet fra di andre heldigvis var tove der di hadde di merkligste meninger om barn på
   statens senter jeg fikk min sønn hjem husker den skrullete psykologen som sa sett gutt ungen i en kano ut for en foss uten svømme vest da skulle han bli normal
   det var da du trakk deg en smule unna er den mannen normal tro

 2. Sverre Mittet

  Dette er en gjennganger historie som mange forut har lidd under.
  Psykologer, saksbehandlere, fagutdanna osv lager løgn rapporter og lyger i retten.
  Her gikk det heldig vis bra, pga en beredskaps mor som sansynlig vis mister jobben.
  Tanken om hvor mange som har vært utsatt for dette i fortid, gjør meg hevngjerrig.
  Skal dem noen gang få igjenn barna sine, eller kanskje noen allerede har tatt sitt liv i den maktesløse kampen de har ført.
  Folk rundt tenker, hun har sikkert gjort noe galt, helt uvirkelig det som skjer med barnevernet og avsløringene som nå kommer på rad og rekke.

 3. delia vigrestad

  Norges ødelagte omdømme? …det er på høy tid at all praksis på alle nivå må granskes og “repareres”, kanskje hele butikken stenges på ubestemt tid…folket må kreve et Refendum mht. hvem skal utøve myndighet mht. Lov om Barnevern…og hvordan renske en “næring” som har spilt seg fallitt?…og hva som skal gjøres med tusener av uærlige og korrupte advokater, ekspert-psykologer, mødrehjem, barneinstittusjoner, Småbarnbanken, og ikke minst norske domstoler og en politikorps som tjener et råttent system, og ikke landets borgere??? I alt for lang tid har BV systemet med sine allierte operert etter gammelt prinsipp: “Skaff meg en mann og jeg skal finne en paragraf” …Og domstolene har bare nikket…

 4. monicha anethe nymann

  Ja dette er kjent for dem som jobber i barnevernet, de bygger sak på løgner så blir det en livsløgn! Så står det seinere i dokumentene og da er det en sant het! uten noen form for dokumentasjon så blir det som dem sier en sannhet! Dette er hva det handler om for å få til barnehandel i Norge! Sysselsetting og mange som blir rike på andre lidelser. Makt, korrupsjon og penger da er løpet kjørt! Grøss og gru for en land vi lever i ;O(https://sistemonichaner.blog/2019/01/18/saksbehandlere-i-barnevernet-tar-altfor-ofte-pa-seg-for-mange-hatter-som-de-ikke-har-nok-hoder-til-og-alt-for-mange-logner-i-luften/

 5. Krystyna

  Vi vant I Strasbourg , har foreldreansvaret for barnet vårt , og ønsker å få barnet hentet hjem nå .

 6. Anine Sørensen

  Jeg dro frivillig inn på Aline med gutten min ettersom jeg var tidligere rusmisbruker, å tenkte det ikke ville skade å vise frem at jeg er 100% rusfri og er en god mor. Som dere alle allerede skjønner, trodde jeg feil. Men jeg så jo hva de drev på med,så allerede i 1. møte med barnevernet jeg selv hadde kontaktet da jeg ble gravid og hadde et godt forhold til, sa jeg at jeg ville bort derfra å heller dra på Nanna Marie familiesenter på Nordstrand i stedet. At jeg hadde det vondt på Aline og at jeg ville ha en reell sjangse til å vise at jeg er en god mor. Da ble det bestemt der og da, at vi skulle få flytte. Gud skje lov!! Ellers hadde ikke jeg hatt omsorgen for sønnen min den dag i dag!! Han er 10 år å universets herligste, goeste gutt 🙂 De på Aline ble tatt på sengen-sinte og sjokkerte, å tvang meg på møte med de så fort barnevernet hadde dratt. På møtet tillot de nå seg selv å være frekke og ufine…rett ut. De var tydelig sinte over at jeg ikke hadde sagt noe om dette til de først om hva jeg ville si i møtet med barnevernet…da hadde de rukket å stokke om kortene å fått det som de ville ifølge planen sin. For jeg hadde nettopp sluppet unna deres forhåndslagde plan om å lyve opp en sak,å ta fra meg barnet mitt å gi han til et barnløst par. Slik de gjorde med hun mamman jeg ble venninde med der inne. Av oss to, var det meg de fokuserte på, så når de tok hennes datter vet jeg med sikkerhet at de definitivt hadde tatt min baby om vi ikke hadde klart å rømme derifra med barnevernets velsignelse. Dette var det eneste barnevernet som gjorde jobben sin på en normal og bra måte, Grunerløkka Barnevernstjeneste. De fortjener skryt!! Vi blir fortsatt forfulgt og diskiminert av barnevernet pga en fortid som nå er mer enn 11 år gammel…som jeg har hundrevis av bevis på at ikke er tilfelle lengre,å aldri blir igjen heller. Jeg er ferdig med det, men får ikke lov å gå videre med livet!! Er så sykt det som foregår i norge i forhold til konspirering, løgn og overgrep av de som egentlig skal sørge for god helse, støtte og at barna blir godt ivaretatt. Så sykt, at de fleste tror ikke på det engang! Pill råttent system!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2024 Irene Hov

Tema av Anders NorénOpp ↑