Irene Hov

Rettssikkerhet, rettspolitikk, barnerett og barnevern.

De norske trollfabrikkene

Organisert, straffbar forfølgelse mot ulike politiske motstandsgrupper på sosiale medier foregår i fullt dagslys hver dag i Norge. Andre land har mer erfaring. Pressen har fanget det opp og samfunnet ser og identifiserer straffbar forfølgelse slik at det ikke rammer i nærheten så hardt. Politiet i Tyskland og Frankrike har etterforsket slike saker lenge.  
 
Karlsen fra Forsvarets høyskole:
«Tre personer ble dømt til fengsel i Finland fordi de offentliggjorde helseopplysninger, tidligere dom, falske beskyldninger, spredde masse rykter osv.»
«Det kan ramme personer hardt. Innflytelsesrike folk står bak.
De som skriver om barnevernet
Barnevernkritikere og skribenter om barnerett er en av gruppene som er rammet av forfølgelse. Det er enkeltpersoner som ikke har noe med hverandre å gjøre annet enn at de skriver om tematikken barnerett og rettssikkerhet. På ulike måter. De utsettes for straffbar forfølgelse som er organisert og koordinert. Meg selv iberegnet.

 

Trollfabrikker
Det kalles Trollfabrikker og har eksistert lenge i Russland og Finland. Der har samfunnet fått øynene opp for metodene og på den måten er det almenheten selv som avviser det.  Anders Romarheim fra Forsvarets høyskole IFS, bekreftet at dette skjer i Norge også. Han sier dette om de norske trollfabrikkene:
 
«Det overordnede, langsiktige strategiske målet er å skape splid(…) «Enhver sak som kan skape friksjon»
 
Intensjonen er å skape splittelse innad i et motstandsmiljø eller et politisk miljø. Sette ulike personligheter opp mot hverandre slik at det ødelegger og splitter miljøet fra innsiden. Det kan også være økonomiske interesser som står bak.
 
Hele posten på Facebook:
https://www.facebook.com/jon.wesselaas/posts/10154113933257735?comment_id=10154113984892735&reply_comment_id=10154121901597735&hc_location=ufi

Advokat sjikanerer kritiker på nett.

På Facebook

De norske trollfabrikkene driver flere Facebooksider- og grupper. Og henger ut de samme personene som kritiserer barnevernet. 
 
Det er mange Facebooksider, men her er noen:
*
*
*
*
 
Blogger
De opererer med et stort antall falske profiler og flere anonyme blogger. Bloggen Ad hominen? er dedikert juristen Marius Reikerås og Rune Fardal. De begge skriver om barnevernet. Ad hominen innholder 53 bloggposter om Reikerås og 12 bloggposter om Fardal. Bloggen handler om deres påståtte kunnskapsløshet og angivelig manglende moral og etterrettelighet. Det samme går for alle andre som kritiserer barnevernet. Trollfabrikken poster helseopplysninger, familieopplysninger og private opplysninger og tidligere dommer. De som er rammet karikeres, familiebilder forvrenges, dokumenter forvrenges og forfalskes i store bildekollasjer og klipp og lim kreasjoner.
 

Ad hominen

Tøvsugeren 

Arbeid for rettferdighet

Smaken av tull

Politiblogg

 

 

 

Skaper et falskt bilde
Trollfabrikken villeder, forfalsker og lyver om personene de skriver om. De bruker redigerte dokumenter og manipulerte bilder. Trollene anmelder og saksøker for ærekrenkelser med god støtte av et lite utvalg advokater som produserer salær.
 
Les også: Facebookdommerne.

 
Det finnes ingen enkeltpersoner som skulle ha interesse av å drive slik massiv forfølgelse. Eller ha nytte av det. Det er organisert trollfabrikk.
 
«Det er som stå midt i en storm av møkk. Du kan bli handlingslammet, det legger beslag på mye tid. Det kan være sjokkerende når du ser hvor omfattende det er.» Sier Russland korrespondent Per Anders Johansen. Han har opplevd det.
 
Så kan man spørre seg hvem som tjener på denne forfølgelsen? Noen ytterst få advokater som representerer deltakerne i Trollfabrikken har produsert advokatsalær for flere millioner kroner. Mer trenger man ikke vite.
 
Romarheim fra IFS, Forsvarets høyskole, sa at de vet at det skjer i Norge. Det undergraver demokratiet vårt. De vet at jeg og flere andre forfølges systematisk. Så hvorfor stopper ikke politi og påtale det? Kan det være at «noen» burde se på usunne bindinger mellom politijurister og de store advokatfirmaene? Trollene koster samfunnet millioner av kroner hvert år, og har forledet politikerne til å tro at vi har et velfungerende barnevern. Det igjen har avstedkommet at Norge ble dømt i storkammeret i menneskerettsdomstolen i Strasbourg 10 september 2019. Det er bare en av totalt 27 saker som er tatt til behandling i EMD.   
Dax 18 fra 27 desember 2018:
Start på ca 47:00.

6 kommentarer

 1. veldig bra Irene. Det er en trollheim av ustabile med krefter bak som fore dem med drittpakker om folk som truer systemet.

 2. Tore B. Krudtaa

  10. juni 2019 at 21:50

  Her er ett av de værste nett-trollene i full vigør, denne gang kaster han kaffe på en meningsmotstander:
  https://www.youtube.com/watch?v=uPln_cVdyEY&t=91s

  Selv direktøren i Havforskningsinstituttet gremmes over egen forskers oppførsel:
  Sissel Rogne, direktøren i Havforskningsinstituttet – om Øivind Bergh
  https://www.youtube.com/watch?v=uYDDpIY9gHc

  Det Bergh, og andre nett-troll som f.eks. Tor J. Næss (fyren bak Tøvsugeren som du viste til) har en svært ufin måte å reagere på meninger som de ikke er enige i. Istedet for å føre en sivilsert dialog – setter de ut ondsinnede rykter om meningsmotstandere, i den hensikt å sette dem i et dårlig lys.

  Men trollene jobber på ulike nivåer. De to nevnt ovenfor jobber på laveste nivå og benytter seg av de nedrigste metoder. På litt høyere nivå finner man mennesker som f.eks. NTNU professor Asbjørn Dyrenal og John Færseth – som i mange år har jobbet for å omdefinere det nøytrale ordet konspirasjonsteori – slik at det kan benyttes for å sverte varslere og systemkritikere. Begrepet brukes og av redaktører og journalister til det samme formålet. Mer om det her:

  Boken TabuTema 911 utløste svertekampanje fra Dagsavisen
  Dagsvisen konstruerte en svertekampanje basert på usanne og irrasjonelle påstander fra to beryktede bløffmakere – NTNU professor Asbjørn Dyrendal og John Færseth:
  http://monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/275-boken-tabutema-911-utloste-svertekampanje-fra-dagsavisen

  Trond Skaftnesmo har skrevet et essay som viser hvordan ordet konspirasjonsteori misbrukes på det verste – for å sverte meningsmotstandere:
  ”Konspirasjonsteori” – det magiske ordet som struper samfunnsdebatten
  http://www.monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/230-konspirasjonsteori-det-magiske-ordet-som-struper-samfunnsdebatten

 3. Anders Romarheim jobber ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) ved Forsvaret høgskole, ikke hos oss på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

 4. Terje Henriksen

  22. september 2019 at 20:12

  Det er mange psykologiprofessorer med psykologer og en del psykiatere som er de åndelige lederne av slike trollfabrikker. Deres hensikt er å ødelegge sannheten og få folk til å tro på løgner og vrangforestillinger fordi de da mister kraft og støtte fra Gud. Slike psykologiprofessorer tilber djevelen og bruker løgn som metode.

  En djeveldyrker grunnla en gren av psykologien (Secret Branch?), og Dyrets (666) religion er psykiatri. De utrydder hellig liv blant alle arter, og er altså gudsutryddere.

 5. Marlen Lorentzen

  18. oktober 2019 at 03:45

  Takk, Irene Hov ..,

  Barnevernet er også et konsern:
  Bestående av mange forskjellige organisasjoner — både i Norge og i Utlandet.

  Og Regjeringen har kun ca 50 prosent andel i Barnevernet.

  Forøvrig:
  det er ikke vanskelig å se — at Barnevernet ikke tenker på barnet eller foreldrenes beste. For hadde dem gjort det — så Hadde dem selfølgelig Tilrettelagt og arbeidet for at foreldre og barn — ikke skulle skilles.

  Når det skal sies — er det også verd å stille et spørsmål :

  Hvorfor er det så sjeldent At foster-foreldrene Adopterer barna ?

  Ja, «hvorfor det tro» ?

  Fordi da tjener dem jo ikke penger ,.
  Men det er mere her;

  Hvorfor har man kommet med forslag: / fått trumfet gjennom:
  At muslimske ektefeller — skal få kunne være «foster—foreldre» Til norsk-fødte barn — som kommer fra kristne hjem
  ?

  Ja, for å sette det på spissen:
  Hvorfor huser den Norske regjeringen Mullar Krekar og Andre terrorister — som står oppført på FNs liste som: Massemordere — og som er stilt innfor menneske-retts domstolen i Hag ?

  «Order» out of — chaos:
  Rive ned den sunne infrastrukturen ..
  kontroll, splittelse, og herske-teknikk ..
  Avvæpne folket inntil tennene i Likhet med Hitler —— (ett språk og felles valuta).

  Gjøre som Julius Cæsar:
  Bygge colosseum og gi Folket:
  Brød og Sirkus.
  Eks: Tv søppel; reality program:
  dysse folket inn i Søvn — for da vet du nøyaktig hvor du har dem hen.

  Demokrati Betyr:
  folkeavstemming / Folket bestemmer*

  Obs 😳
  Det har jeg ikke lagt merke til ..
  Det er vel heller motsatt.
  Gro Harlem B. er et Fint eksempel på dette:
  Da hun lurte Norge inn i Bakveien til
  Eøs—avtalen. Like etter at det hadde vært Folkeavstemming og et Blankt NEI til Eu.

  Bare for å nevne noe ..

  Det er på Tide* at det norske folk våkner opp Fra søvnen ..

  Just saying ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2019 Irene Hov

Tema av Anders NorénOpp ↑