Rettssikkerhet, rettspolitikk, barnerett og barnevern.

Den norske #Trollfabrikken

Vi hører ofte om russiske trollfabrikker som infiltrerer andre land via sosiale medier for å destabilisere, forvirre og skape splittelse. Trollfabrikker finnes i alle størrelser. Det kan være nasjoner som Russland som er oppdragsgivere, men det kan også være private økonomiske interesser eller organisasjoner som kjøper tjenestene.  

I Norge

Vi har Trollfabrikk i Norge hvor innflytelsesrike mennesker står bak med et bestemt formål. Eller organisert kriminalitet på nett med forfølgelse mot ulike politiske motstandsgrupper på sosiale medier eller enkeltpersoner foregår hver dag. Andre land som har mer erfaring med organiserte nettroll har pressen fanget det opp og gjort fenomenet kjent slik at samfunnet ser og identifiserer denne type forfølgelse. På den måten rammer det ikke den enkelte fullt så hardt.

Norsk politi henger etter

Mens politiet i Tyskland og Frankrike har etterforsket slike saker lenge.  Dagsnytt 18, 27 desember 2018 hadde et innslag om russiske trollfabrikker som angriper andre nasjoner gjennom sosiale medier. Det er systematisk forfølgelse og spredning av fake news hvor de har «fabrikker» med ansatte som lager historier som ikke stemmer med virkeligheten. Derav navnet trollfabrikker. Om den består av 500 eller 5 personer. 
Anders Romarheim fra Institutt for forsvarsstudier sier at dette er den største trusselen demokratiet står ovenfor. Hvis du klarer å undergrave demokratiet har du gjort ubotelig skade mot samfunnet sier han. 
Fra ca 47:00
 

Geir Hågen Karlsen fra Forsvarets høyskole sier at de skaper splid gjennom sosiale medier ved at de finner kompromitterende opplysninger om politiske partier eller enkeltpersoner, og lager «kampanjer» på sosiale medier og setter partene opp mot hverandre.  I Finland har politi og rettsvesen sett og forstått hva dette er. 

«Tre personer ble dømt til fengsel i Finland fordi de offentliggjorde helseopplysninger, tidligere dom, falske beskyldninger, spredde masse rykter osv.»

Blant annet de som skriver kritisk om barnevernet i Norge forfølges av nettroll.
Barnevernkritikere og folk som skriver om barnerett er rammet av forfølgelse. Det er noen få enkeltpersoner som ikke har noe med hverandre å gjøre annet enn at de skriver om tematikken barnerett, rettssikkerhet og EMD sakene, som forfølges. Bla annet meg selv. Psykisk syke, rusmisbrukere, konspirasjonsteoretikere og kriminelle som truer og forfølger ansatte i barnevernet settes i bås med oss som driver med konstruktiv kritikk og hele gruppen avvises som  barnevernshatere og svindlere som profiterer på sårbare familier.  

 

Trollfabrikker

Anders Romarheim fra Forsvarets høyskole IFS, bekreftet at dette skjer i Norge også. Han sier dette om de norske trollfabrikkene:
 
«Det overordnede, langsiktige strategiske målet er å skape splid(…) «Enhver sak som kan skape friksjon»
 

Intensjonen er å skape splittelse innad i en motstandsbevegelse eller et politisk miljø. Sette ulike personligheter opp mot hverandre slik at det ødelegger og splitter miljøet fra innsiden. Det kan også være økonomiske interesser eller vennetjenester som står bak. Blant annet finnes det en kommuneadvokat som lever av oppdrag for barnevernet som har drevet en anonym sjikaneblogg, 

Ellers er det enn samling kriminelle som er straffedømt flere ganger. Noen av de mest iherdige:

Øivind Bergh, Tor Jørgen Næss, Marius Fynboe m.fl,  

Flere advokater støtter og oppmuntrer trollene.

Advokater og nettroll.

Hele posten på Facebook.

Anonyme Facebooksider og grupper.

 
*
*
*
*
Rene sjikaneblogger
De opererer med et stort antall falske profiler og anonyme blogger. Den mest ekstreme adferden ser vi hos en person som har holdt på i over 20 år. Vedkommende som skriver under fullt navn er straffedømt flere ganger og ilagt besøksforbud et titalls antall ganger men ser ikke ut til å klare å la være å utgyte seg.  Bloggen Ad hominen? er dedikert juristen Marius Reikerås, TV-verten Rune Fardal og Elin Gregusson fra Rettferdighetshjelpen.

Tøvsugeren

Bloggen Tøvsugeren er drevet av Tor Jørgen Næss og inneholder bloggposter hvor han sjikanerer flere som  «Barnevernshaterne fra det mørkeste konspirasjonshelvete«, og «Menneskerettsorkesteret«.  Næss skriver dette i bloggen:
«Irene Hov er en del av det sorte helvete av konspirasjonsmiljøet avdeling barnevernshat. Hun mener jo bla at det foregår konkurranser innad i barnevernet med salg av barn som adopteres bort.» 
Noe jeg selvfølgelig aldri har sagt. Ikke er jeg konspirasjonsteoretiker og ikke er jeg barnevernshater. Det kommer altså fra en voksen mann som fremdeles bor hjemme på gutterommet. Det er løgn og oppspinn i ekte trollstil. Jeg har aldri skrevet en konspiratorisk, nazistisk, hatefull eller rasistisk setning i hele mitt liv. Smaken av tull drives av hjelpepleieren Hans Petter Nenseth. 

Arbeid for rettferdighet

Bloggen Arbeid for rettferdighet drives av den danske tidligere forvaringsdømte torpedoen Ken Joar Olsen som vant delvis frem i EMD i begynnelsen av november 2019. Bloggen hans inneholder over 50 bloggposter med grovt sjikanerende beskrivelser av Rune Fardal, Marius Reikerås, Elin Gregusson, meg selv,
og flere sårbare foreldre i konflikt med barnevernet som henges ut med private brev, helseopplysninger, tidligere dommer og ærekrenkende personbeskrivelser. Fortrinnsvis på dansk. Olsen er dansk.

Ken Joar Olsen

Olsen ble fratatt sin nyfødte datter i 2015 og startet da en massiv hetskampanje mot barnevernsansatte på nett. Han kalte seg selv en barnevernskriger hvor han rettferdiggjorde forfølgelse og trusler mot ansatte i barnevernet og ble dømt for å ha hetset barnevernsjefen i Lørenskog i 2016.  Etter at han fikk tilbake sin datter helt plutselig i 2018 startet han å angripe andre foreldre i samme situasjon som han selv var før han fikk datteren tilbake. At nettopp han fikk tilbake barnet sitt står for de aller fleste som uforståelig fordi han skiller seg markant ut fra andre foreldre med en oppsiktsvekkende historikk med grov voldskriminalitet.

Dømt til 6,5 års forvaring

Han har tung historikk på vold, rus og psykiatri, er straffedømt flere ganger og har sittet sammenlagt i fengsel et sted mellom 10 og 15 år. Han ble i 2003  utvist fra Danmark i 10 år etter en voldsdom. Noen år senere, i 2007 ble han i Norge dømt til 6,5 års forvaring Kristiansand tingrett.  Olsen anket forvaringsdommen, og etter å ha tystet på sine kolleger i Bandidos fikk han redusert straffen fra 6,5 års forvaring til 3,5 års ordinært fengsel i Agder lagmannsrett. 
Han har bred støtte av sin private sakkyndig psykolog Ragnhild Pettersen som i en kronikk i 2018 kalte han en «edelsten». 

Han driver Facebooksidene «Barnevernet må bort og noe annet på plass»,  «AFR«, Arbeid for rettferdighet, og «Mot aksjon mot siden «Aksjon mot digitale nett-troll»,  hvor han sjikanerer en rekke kritikere av barnevernet, samt undertegnede og flere foreldre i konflikt med barnevernet. Dette er hittil 10. gangen han oppretter samme Facebookside, de 9 foregående er slettet av Facebook grunnet grov netthets. Jeg henges ut som svindler, løgner, profitør og barnevernshater i en endeløs flom av Facebookposter og blogger. Jeg er ingen av delene, men Olsen bryr seg ikke om fakta og sannheten når han hetser, truer og forfølger.

Jeg har begrenset det til et absolutt minimum å ta til motmæle mot løgnene men ser meg nødt til å korrigere av og til.

Sjikanerende personbeskrivelser

Blogginnleggene handler om min og andres påståtte kunnskapsløshet, mentale helse og manglende moral og etterrettelighet. Jeg har ikke satt meg inn i hva de andre som sjikaneres driver med, jeg samarbeider ikke med noen av dem og vet ikke. Jeg står kun til ansvar for meg selv og har skrevet og debattert barnevern- og barnelovsaker og barne- og familiepolitikk i 12 år. Jeg står fjellstøtt på egne ben med min kunnskap og erfaring, og tar ikke betalt for noen tjenester eller rådgivning. Jeg har hjulpet mange med råd, spesielt i fedresaker om samvær med barn, uten å ta betalt for det. Jeg driver ikke med svindel eller kvakksalveri eller profitterer på sårbare foreldre i konflikt med barnevernet som det hevdes i disse bloggene. Alt de andre anklages for, anklages også jeg for. Vi er sauset sammen til en graut av hat, psykiatri og kriminalitet.

Bloggene

Ad hominen

Sikker på det?

Tøvsugeren 

Arbeid for rettferdighet

Smaken av tull

Politi Øst blogg

Netthetserne

Løgner legges tett opp til sannheten

Trollene konstruerer et forvrengt bilde av ofrene ved å legge seg så tett opp til sannheten som mulig sier Karlsen.

«Det er en blanding av riktige og forfalskede opplysninger»

 

Cyber angrep

Nylig hadde vi et cyberangrep mot Stortinget fra russerne. De bryter seg inn i serveren og representantenes eposter, for å lete etter kompromitterende ting som brukes til utpressing eller spredning på nett.

Karlsen om årsaken til cyberangrep.

Dagens Næringsliv, 7 september 2020.

Geir Hågen Karlsen, Dataangrep, hva er de ute etter?

«Et sted blant epost, bilder, filer eller nettaktivitet har de fleste av oss noe som er pinlig, kompromitterende eller straffbart, eller noe som kan fremstilles slik. Materiale kan brukes for å undergrave tilliten til en politiker, skape splid mellom parter, forsterke konflikter eller på andre måter påvirke.» 

 

Skaper et falskt bilde
Trollfabrikken villeder publikum til å ta avstand og isolerer offeret, politianmelder for tull, og fremmer usaklige søksmål for ærekrenkelser ved ethvert forsøk på å forsvare seg. Noen har så langt vunnet frem i rettsapparatet. 
 

«Helseopplysninger, tidligere dom og kom med falske beskyldninger»
 

Hvem tjener på det?

Det finnes ingen enkeltpersoner som skulle ha interesse av å drive slik massiv forfølgelse. Eller ha nytte av det. Det er selvsagt et formål med denne forfølgelsen. Det kan se ut som besettelse, og noe psykiatri er det nok, men i hovedsak er det oppdrag med et bestemt formål.
 
«Det er som stå midt i en storm av møkk. Du kan bli handlingslammet, det legger beslag på mye tid. Det kan være sjokkerende når du ser hvor omfattende det er.» Sier Russland korrespondent Per Anders Johansen. Han har opplevd det.

Trollene skaper et feil bilde av kritikken mot barnevernet

Norge har gått på et uopprettelig omdømmetap internasjonalt med tap i storkammeret i Lobbensaken og til sammen 40 barnevernsaker i menneskerettsdomstolen. Storting og regjering skjønner ingenting av kritikken og tror at barnevernet i Norge ligger foran alle med verdens beste barnevern. Det har vi ikke. Budsjettet til barnevernet har for lengst passert 30 milliarder. Til sammenligning er budsjettet til politiet på 15 milliarder.

Det private omsorgsmarkedet

I 2014 hadde privat barnevernsindustri et utbytte på 550 millioner på børs. Aftenposten, 2. november 2018.
«Syv private aktører har tjent 550 millioner på barnevern
Alt fra fond i London til den styrtrike Wallenberg-familien i Sverige har skjønt at det er penger å tjene på norsk barnevern. Store utenlandske konsern har de siste årene inntatt Norge.»

Hvem står bak?

Følg pengene sier all sunn fornuft, og når man gjør det finner man at noen tjener penger på dette. Forferdelig mye penger. De private aktørene som advokater og psykologer er milliardindustri på barn og vil selvsagt tviholde på at dagens praksis i barnevernets opprettholdes. Og den private omsorgsindustrien sitter neppe rolig og ser på at milliarder i utbytte renner ut i sanden.

Skaper støy for å så tvil

NRK Beta, 22 oktober 2019

«Over lang tid kan de skape apati og få befolkningen til å miste troen på demokratiet og samfunnet slik det fungerer idag.»

«De siste årene har en rekke andre autoritære stater som Kina, Saudi-Arabia og Iran tatt i bruk tilsvarende metoder. I tillegg finner man det Watts kaller Trolling As A Service, som gjør at hvem som helst med nok penger kan kjøpe påvirkningstjenester.»

«En annen strategi som brukes er å skape støy med kommentarer. Gjentar det seg på ny og på ny, kan publikum begynne å tvile.

–Ved å vise at det er motstand til det du sier endrer de publikums oppfatning, forklarer han. Det kan se ut som du er utfordret hundre ganger, selv om det kanskje bare er én enkelt person som står bak.»

Følg pengene

Romarheim fra IFS, Forsvarets høyskole, sa at de vet at det er trollfabrikker i Norge. Han sier også at det undergraver demokratiet vårt. De vet at jeg og flere andre forfølges systematisk, de vet at det er straffbar forfølgelse, så hvorfor stopper ikke politiet det?  Politiet er varslet på mange ulike måter om forfølgelsen,. Nettpatruljen er varslet mange titalls ganger uten at de anonyme sidene blir stoppet.  
Dax 18 fra 27 desember 2018:
Start på ca 47:00.

10 kommentarer

 1. Rune Fardal

  veldig bra Irene. Det er en trollheim av ustabile med krefter bak som fore dem med drittpakker om folk som truer systemet.

 2. Tore B. Krudtaa

  Her er ett av de værste nett-trollene i full vigør, denne gang kaster han kaffe på en meningsmotstander:
  https://www.youtube.com/watch?v=uPln_cVdyEY&t=91s

  Selv direktøren i Havforskningsinstituttet gremmes over egen forskers oppførsel:
  Sissel Rogne, direktøren i Havforskningsinstituttet – om Øivind Bergh
  https://www.youtube.com/watch?v=uYDDpIY9gHc

  Det Bergh, og andre nett-troll som f.eks. Tor J. Næss (fyren bak Tøvsugeren som du viste til) har en svært ufin måte å reagere på meninger som de ikke er enige i. Istedet for å føre en sivilsert dialog – setter de ut ondsinnede rykter om meningsmotstandere, i den hensikt å sette dem i et dårlig lys.

  Men trollene jobber på ulike nivåer. De to nevnt ovenfor jobber på laveste nivå og benytter seg av de nedrigste metoder. På litt høyere nivå finner man mennesker som f.eks. NTNU professor Asbjørn Dyrenal og John Færseth – som i mange år har jobbet for å omdefinere det nøytrale ordet konspirasjonsteori – slik at det kan benyttes for å sverte varslere og systemkritikere. Begrepet brukes og av redaktører og journalister til det samme formålet. Mer om det her:

  Boken TabuTema 911 utløste svertekampanje fra Dagsavisen
  Dagsvisen konstruerte en svertekampanje basert på usanne og irrasjonelle påstander fra to beryktede bløffmakere – NTNU professor Asbjørn Dyrendal og John Færseth:
  http://monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/275-boken-tabutema-911-utloste-svertekampanje-fra-dagsavisen

  Trond Skaftnesmo har skrevet et essay som viser hvordan ordet konspirasjonsteori misbrukes på det verste – for å sverte meningsmotstandere:
  ”Konspirasjonsteori” – det magiske ordet som struper samfunnsdebatten
  http://www.monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/230-konspirasjonsteori-det-magiske-ordet-som-struper-samfunnsdebatten

 3. Anne-Lise Hammer

  Anders Romarheim jobber ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) ved Forsvaret høgskole, ikke hos oss på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

  • irene.hov

   Takk for det Anne-Lise. Skal rette opp. 😊

 4. Terje Henriksen

  Det er mange psykologiprofessorer med psykologer og en del psykiatere som er de åndelige lederne av slike trollfabrikker. Deres hensikt er å ødelegge sannheten og få folk til å tro på løgner og vrangforestillinger fordi de da mister kraft og støtte fra Gud. Slike psykologiprofessorer tilber djevelen og bruker løgn som metode.

  En djeveldyrker grunnla en gren av psykologien (Secret Branch?), og Dyrets (666) religion er psykiatri. De utrydder hellig liv blant alle arter, og er altså gudsutryddere.

 5. Marlen Lorentzen

  Takk, Irene Hov ..,

  Barnevernet er også et konsern:
  Bestående av mange forskjellige organisasjoner — både i Norge og i Utlandet.

  Og Regjeringen har kun ca 50 prosent andel i Barnevernet.

  Forøvrig:
  det er ikke vanskelig å se — at Barnevernet ikke tenker på barnet eller foreldrenes beste. For hadde dem gjort det — så Hadde dem selfølgelig Tilrettelagt og arbeidet for at foreldre og barn — ikke skulle skilles.

  Når det skal sies — er det også verd å stille et spørsmål :

  Hvorfor er det så sjeldent At foster-foreldrene Adopterer barna ?

  Ja, «hvorfor det tro» ?

  Fordi da tjener dem jo ikke penger ,.
  Men det er mere her;

  Hvorfor har man kommet med forslag: / fått trumfet gjennom:
  At muslimske ektefeller — skal få kunne være «foster—foreldre» Til norsk-fødte barn — som kommer fra kristne hjem
  ?

  Ja, for å sette det på spissen:
  Hvorfor huser den Norske regjeringen Mullar Krekar og Andre terrorister — som står oppført på FNs liste som: Massemordere — og som er stilt innfor menneske-retts domstolen i Hag ?

  «Order» out of — chaos:
  Rive ned den sunne infrastrukturen ..
  kontroll, splittelse, og herske-teknikk ..
  Avvæpne folket inntil tennene i Likhet med Hitler —— (ett språk og felles valuta).

  Gjøre som Julius Cæsar:
  Bygge colosseum og gi Folket:
  Brød og Sirkus.
  Eks: Tv søppel; reality program:
  dysse folket inn i Søvn — for da vet du nøyaktig hvor du har dem hen.

  Demokrati Betyr:
  folkeavstemming / Folket bestemmer*

  Obs 😳
  Det har jeg ikke lagt merke til ..
  Det er vel heller motsatt.
  Gro Harlem B. er et Fint eksempel på dette:
  Da hun lurte Norge inn i Bakveien til
  Eøs—avtalen. Like etter at det hadde vært Folkeavstemming og et Blankt NEI til Eu.

  Bare for å nevne noe ..

  Det er på Tide* at det norske folk våkner opp Fra søvnen ..

  Just saying ..

 6. Lars-Toralf Storstrand

  Bra skrevet Irene.
  Nå har jo selv lille jeg fått æren av å bli anmeldt til politiet, fordi jeg skrev sannheten om min eldste datters klasseforstander, nå skoleinspektør. Jeg anklages for “netthets”.
  Men Kommunen nekter å besvare anklagene jeg har fremsatt i offentlig brev…

 7. Bjørn Erik

  Godt produsert Irene 😁

 8. Silja Åsnes

  EN ting er ihvertfall sikkert, du var uheldig med psykologen din.. !!

 9. Silja Åsnes

  Jøss Wahlenberg familien er også inne ja.. Der omfattende storssvindel detta ihvertfall.. Ikke bra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2024 Irene Hov

Tema av Anders NorénOpp ↑