Rettssikkerhet, rettspolitikk, barnerett og barnevern.

Den norske #Trollfabrikken

Vi har Trollfabrikk i Norge også hvor innflytelsesrike mennesker står bak med et bestemt formål. Organisert og straffbar forfølgelse mot ulike politiske motstandsgrupper på sosiale medier foregår i fullt dagslys i Norge. I andre land som har mer erfaring med organiserte nettroll har pressen fanget det opp og gjort fenomenet kjent slik at samfunnet ser og identifiserer denne type forfølgelse. På den måten rammer det ikke fullt så hardt.

Norsk politi og rettsvesen henger etter

Bla. har politiet i Tyskland og Frankrike etterforsket slike saker lenge.  Dagsnytt 18, 27 desember 2018 hadde et innslag om russiske trollfabrikker som angriper andre nasjoner gjennom sosiale medier. Det er systematisk forfølgelse og spredning av fake news hvor de har fabrikker med ansatte som lager historier som ikke stemmer. 
Anders Romarheim fra Institutt for forsvarsstudier sier at dette er den største trusselen demokratiet står ovenfor. Hvis du klarer å undergrave demokratiet har du gjort ubotelig skade mot samfunnet sier han. 
Fra ca 47:00
 

Geir Håkon Karlsen fra Forsvarets høyskole sier at de skaper splid gjennom sosiale medier ved at de finner kompromitterende opplysninger om politiske partier eller enkeltpersoner, og lager «kampanjer» på sosiale medier og setter partene opp mot hverandre.  I Finland har politi og rettsvesen sett og forstått hva dette er. 

«Tre personer ble dømt til fengsel i Finland fordi de offentliggjorde helseopplysninger, tidligere dom, falske beskyldninger, spredde masse rykter osv.»

De som skriver om barnevernet forfølges av Trollfabrikken
Barnevernkritikere og de som skriver om barnerett er en av gruppene som er rammet av forfølgelse. Det er enkeltpersoner som ikke har noe med hverandre å gjøre annet enn at de skriver om tematikken barnerett og rettssikkerhet. De settes i bås som en homogen gruppe «barnevernshatere» og utsettes for straffbar, organisert og koordinert forfølgelse. Meg selv iberegnet.

 

 

Trollfabrikker
Anders Romarheim fra Forsvarets høyskole IFS, bekreftet at dette skjer i Norge også. Han sier dette om de norske trollfabrikkene:
 
«Det overordnede, langsiktige strategiske målet er å skape splid(…) «Enhver sak som kan skape friksjon»
 
Intensjonen er å skape splittelse innad i et motstandsmiljø eller et politisk miljø. Sette ulike personligheter opp mot hverandre slik at det ødelegger og splitter miljøet fra innsiden. Det kan også være økonomiske interesser som står bak. Blant annet er det et knippe advokater med spesialfelt juss og sosiale medier som omgås Trollfabrikken i Norge.  Advokater og nettroll i full blomst.

Juss og sosiale medier

Advokatene som står i front mot netthets driver selv sjikane mot meningsmotstandere på sosiale medier.

På Facebook

De norske trollfabrikkene driver flere Facebooksider- og grupper. Og henger ut de samme personene som kritiserer barnevernet år etter år. 
 
*
*
*
*
*
*
Rene sjikaneblogger
De opererer med et stort antall falske profiler og flere anonyme blogger. Bloggen Ad hominen? er dedikert juristen Marius Reikerås og Rune Fardal. De begge skriver om barnevernet. Ad hominen innholder 53 bloggposter om Reikerås og 12 bloggposter om Fardal. Bloggen handler om deres påståtte kunnskapsløshet og angivelig manglende moral og etterrettelighet. Det samme går for alle andre som kritiserer barnevernet.

Tøvsugeren

Bloggen Tøvsugeren er drevet av Tor Jørgen Næss og inneholder mange titalls bloggposter med sjikane mot Reikerås, Fardal, Gregusson og overstadig skjønnmaling av advokat Jon Wessel Aas.

Arbeid for rettferdighet

Bloggen Arbeid for rettferdighet drives av den danske tidligere forvaringsdømte voldsmannen Ken Joar Olsen som vant delvis frem i EMD i begynnelsen av november 2019. Bloggen hans inneholder over 50 bloggposter med grovt sjikanerende beskrivelser av Rune Fardal, Marius Reikerås, Elin Gregusson og meg selv. Og flere ofre for feilgrep av barnevernet som henges ut med private brev, helseopplysninger, tidligere dommer og ærekrenkende dehumaniserende beskrivelser på dansk.

Ken Joar Olsen

Ken Joar Olsen er en av de mest aktive nettrollene. Han ble fratatt sin nyfødte datter i 2015 og startet da en massiv hetskampanje mot barnevernsansatte på nett. Han kalte seg selv en barnevernskriger hvor han rettferdiggjorde forfølgelse og trusler mot ansatte i barnevernet.

Dømt for netthets

Han ble dømt for å ha hetset barnevernsjefen i Lørenskog i 2016.  Etter at han fikk tilbake sin datter helt plutselig i 2018 startet han å angripe andre foreldre i samme situasjon som han selv var før han fikk datteren tilbake. At nettopp han fikk tilbake barnet sitt står for de aller fleste som uforståelig. Rett og slett fordi han skiller seg markant ut fra andre foreldre med oppsiktsvekkende grov voldskriminalitet, rusmisbruk og psykiatri.

Dømt til 6,5 års forvaring

Han er straffedømt en rekke ganger og har sittet sammenlagt i fengsel et sted mellom 10 og 15 år. Han ble i 2003  utvist fra Danmark i 10 år etter en grov voldsdom. Noen år senere, i 2007 ble han i Norge dømt til 6,5 års forvaring Kristiansand tingrett.  Olsen anket forvaringsdommen, og etter å ha tystet på sine kolleger i Bandidos fikk han redusert straffen fra 6,5 års forvaring til 3,5 års ordinært fengsel i Agder lagmannsrett. 

Klienten til psykolog Ragnhild Pettersen

Fortrinnsvis foregår nettaktiviteten hans om natten. De som er rammet av Olsen karikeres, familiebilder forvrenges, dokumenter redigeres og forfalskes i store bildekollasjer og klipp og lim kreasjoner. Mange opplever at han fortsetter sin torpedovirksomhet bak tastaturet på Facebooksidene sine «Barnevernet må bort og noe annet på plass», og «Videre arbeid for rettferdighet». Han har bred støtte av sin private sakkyndig psykolog Ragnhild Pettersen som i en kronikk i 2018 kalte den brutale voldsmannen  en «edelsten». 

EMD saken.

EMD-saken til Olsen er bredt promotert i media av bla Fontene og fagforeningen, til tross for at dette er den eneste av de 38 barnevernsakene EMD har tatt til behandling hvor det er tung historikk på vold, rus og psykiatri.  Når fagfolk og jurister skal skaffe seg kunnskap om hva slags barnevernsaker som behandles i EMD, finner de først og fremst saken til Olsen som ikke er representativ for resten av sakene.  På nyåret 2020 anket Olsen på at han ikke fikk medhold på at omsorgsovertagelsen var en krenkelse av hans rettigheter til storkammeret. EMD avviste anken. 

Trollbloggene

Ad hominen

Tøvsugeren 

Arbeid for rettferdighet

Smaken av tull

Løgner legges tett opp til sannheten

Trollene konstruerer et forvrengt bilde av ofrene ved å legge seg så tett opp til sannheten som mulig.

«Det er en blanding av riktige og forfalskede opplysninger»

 

Skaper et falskt bilde
Trollfabrikken villeder leserne til å ta avstand fra offeret og politianmelder og fremmer usaklige søksmål for ærekrenkelser ved ethvert forsøk fra offeret på å forsvare seg. De vinner frem i rettsapparatet med sine flinke advokater. 
 

«Helseopplysninger, tidligere dom og kom med falske beskyldninger»
 

Hvem tjener på det?

Det finnes ingen enkeltpersoner som skulle ha interesse av å drive slik massiv forfølgelse. Eller ha nytte av det. Det er organisert trollfabrikk med kyniske bakmenn med et bestemt formål.
 
«Det er som stå midt i en storm av møkk. Du kan bli handlingslammet, det legger beslag på mye tid. Det kan være sjokkerende når du ser hvor omfattende det er.» Sier Russland korrespondent Per Anders Johansen. Han har opplevd det.
Les også: Facebookdommerne.

Trollene villeder om kritikken mot barnevernet

Det har bla ført Norge ut i et ødeleggende og uopprettelig omdømmetap internasjonalt med tap i storkammeret i Lobbensaken og tilsammen 40 barnevernsaker i menneskerettsdomstolen. Storting og regjering skjønner ingenting av kritikken og tror at barnevernet i Norge ligger foran alle med verdens beste barnevern. Det har vi ikke. Budsjettet til barnevernet har for lengst passert 30 milliarder. Til sammenligning er budsjettet til politiet på 15 milliarder.

Det private omsorgsmarkedet

I 2014 hadde privat barnevernsindustri et utbytte på 550 millioner på børs. Aftenposten, 2. november 2018.
«Syv private aktører har tjent 550 millioner på barnevern
Alt fra fond i London til den styrtrike Wallenberg-familien i Sverige har skjønt at det er penger å tjene på norsk barnevern. Store utenlandske konsern har de siste årene inntatt Norge.»

Hvem står bak?

Følg pengene sier all sunn fornuft, og når man gjør det finner man at noen tjener penger på dette. Forferdelig mye penger. Den private omsorgsindustrien sitter neppe rolig og ser på at milliarder i utbytte renner ut i sanden. Fornuftig nok brukes nok alle midler for å beholde den lukrative virksomheten.

Hvem som helst med penger kan kjøpe tjenester fra trollene.

Skaper støy for å så tvil

NRK Beta, 22 oktober 2019

«Over lang tid kan de skape apati og få befolkningen til å miste troen på demokratiet og samfunnet slik det fungerer idag.»

«De siste årene har en rekke andre autoritære stater som Kina, Saudi-Arabia og Iran tatt i bruk tilsvarende metoder. I tillegg finner man det Watts kaller Trolling As A Service, som gjør at hvem som helst med nok penger kan kjøpe påvirkningstjenester.»

«En annen strategi som brukes er å skape støy med kommentarer. Gjentar det seg på ny og på ny, kan publikum begynne å tvile.

–Ved å vise at det er motstand til det du sier endrer de publikums oppfatning, forklarer han. Det kan se ut som du er utfordret hundre ganger, selv om det kanskje bare er én enkelt person som står bak.»

Følg pengene

Så kan man spørre seg hvem i Norge som tjener på denne forfølgelsen? Romarheim fra IFS, Forsvarets høyskole, sa at de vet at det skjer i Norge. Det undergraver demokratiet vårt uten at noen ansvarlige stopper det. De vet altså at jeg og flere andre forfølges systematisk, så hvorfor stopper ikke politiet det? 
Dax 18 fra 27 desember 2018:
Start på ca 47:00.

10 kommentarer

 1. Rune Fardal

  veldig bra Irene. Det er en trollheim av ustabile med krefter bak som fore dem med drittpakker om folk som truer systemet.

 2. Tore B. Krudtaa

  Her er ett av de værste nett-trollene i full vigør, denne gang kaster han kaffe på en meningsmotstander:
  https://www.youtube.com/watch?v=uPln_cVdyEY&t=91s

  Selv direktøren i Havforskningsinstituttet gremmes over egen forskers oppførsel:
  Sissel Rogne, direktøren i Havforskningsinstituttet – om Øivind Bergh
  https://www.youtube.com/watch?v=uYDDpIY9gHc

  Det Bergh, og andre nett-troll som f.eks. Tor J. Næss (fyren bak Tøvsugeren som du viste til) har en svært ufin måte å reagere på meninger som de ikke er enige i. Istedet for å føre en sivilsert dialog – setter de ut ondsinnede rykter om meningsmotstandere, i den hensikt å sette dem i et dårlig lys.

  Men trollene jobber på ulike nivåer. De to nevnt ovenfor jobber på laveste nivå og benytter seg av de nedrigste metoder. På litt høyere nivå finner man mennesker som f.eks. NTNU professor Asbjørn Dyrenal og John Færseth – som i mange år har jobbet for å omdefinere det nøytrale ordet konspirasjonsteori – slik at det kan benyttes for å sverte varslere og systemkritikere. Begrepet brukes og av redaktører og journalister til det samme formålet. Mer om det her:

  Boken TabuTema 911 utløste svertekampanje fra Dagsavisen
  Dagsvisen konstruerte en svertekampanje basert på usanne og irrasjonelle påstander fra to beryktede bløffmakere – NTNU professor Asbjørn Dyrendal og John Færseth:
  http://monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/275-boken-tabutema-911-utloste-svertekampanje-fra-dagsavisen

  Trond Skaftnesmo har skrevet et essay som viser hvordan ordet konspirasjonsteori misbrukes på det verste – for å sverte meningsmotstandere:
  ”Konspirasjonsteori” – det magiske ordet som struper samfunnsdebatten
  http://www.monsanto.no/index.php/no/pa-tiltalebenken/230-konspirasjonsteori-det-magiske-ordet-som-struper-samfunnsdebatten

 3. Anne-Lise Hammer

  Anders Romarheim jobber ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) ved Forsvaret høgskole, ikke hos oss på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI).

  • irene.hov

   Takk for det Anne-Lise. Skal rette opp. 😊

 4. Terje Henriksen

  Det er mange psykologiprofessorer med psykologer og en del psykiatere som er de åndelige lederne av slike trollfabrikker. Deres hensikt er å ødelegge sannheten og få folk til å tro på løgner og vrangforestillinger fordi de da mister kraft og støtte fra Gud. Slike psykologiprofessorer tilber djevelen og bruker løgn som metode.

  En djeveldyrker grunnla en gren av psykologien (Secret Branch?), og Dyrets (666) religion er psykiatri. De utrydder hellig liv blant alle arter, og er altså gudsutryddere.

 5. Marlen Lorentzen

  Takk, Irene Hov ..,

  Barnevernet er også et konsern:
  Bestående av mange forskjellige organisasjoner — både i Norge og i Utlandet.

  Og Regjeringen har kun ca 50 prosent andel i Barnevernet.

  Forøvrig:
  det er ikke vanskelig å se — at Barnevernet ikke tenker på barnet eller foreldrenes beste. For hadde dem gjort det — så Hadde dem selfølgelig Tilrettelagt og arbeidet for at foreldre og barn — ikke skulle skilles.

  Når det skal sies — er det også verd å stille et spørsmål :

  Hvorfor er det så sjeldent At foster-foreldrene Adopterer barna ?

  Ja, «hvorfor det tro» ?

  Fordi da tjener dem jo ikke penger ,.
  Men det er mere her;

  Hvorfor har man kommet med forslag: / fått trumfet gjennom:
  At muslimske ektefeller — skal få kunne være «foster—foreldre» Til norsk-fødte barn — som kommer fra kristne hjem
  ?

  Ja, for å sette det på spissen:
  Hvorfor huser den Norske regjeringen Mullar Krekar og Andre terrorister — som står oppført på FNs liste som: Massemordere — og som er stilt innfor menneske-retts domstolen i Hag ?

  «Order» out of — chaos:
  Rive ned den sunne infrastrukturen ..
  kontroll, splittelse, og herske-teknikk ..
  Avvæpne folket inntil tennene i Likhet med Hitler —— (ett språk og felles valuta).

  Gjøre som Julius Cæsar:
  Bygge colosseum og gi Folket:
  Brød og Sirkus.
  Eks: Tv søppel; reality program:
  dysse folket inn i Søvn — for da vet du nøyaktig hvor du har dem hen.

  Demokrati Betyr:
  folkeavstemming / Folket bestemmer*

  Obs 😳
  Det har jeg ikke lagt merke til ..
  Det er vel heller motsatt.
  Gro Harlem B. er et Fint eksempel på dette:
  Da hun lurte Norge inn i Bakveien til
  Eøs—avtalen. Like etter at det hadde vært Folkeavstemming og et Blankt NEI til Eu.

  Bare for å nevne noe ..

  Det er på Tide* at det norske folk våkner opp Fra søvnen ..

  Just saying ..

 6. Lars-Toralf Storstrand

  Bra skrevet Irene.
  Nå har jo selv lille jeg fått æren av å bli anmeldt til politiet, fordi jeg skrev sannheten om min eldste datters klasseforstander, nå skoleinspektør. Jeg anklages for “netthets”.
  Men Kommunen nekter å besvare anklagene jeg har fremsatt i offentlig brev…

 7. Bjørn Erik

  Godt produsert Irene 😁

 8. Silja Åsnes

  EN ting er ihvertfall sikkert, du var uheldig med psykologen din.. !!

 9. Silja Åsnes

  Jøss Wahlenberg familien er også inne ja.. Der omfattende storssvindel detta ihvertfall.. Ikke bra

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2020 Irene Hov

Tema av Anders NorénOpp ↑