Rettssikkerhet, rettspolitikk, barnerett og barnevern.

Har Kjell Ingolf Ropstad skjønt oppgaven?

Kjell Ingolf Ropstad sier at det er 300 barn som står i kø for å få fosterhjem. Det er noe å reflektere over. Hva slags barn er det som står i slik kø? Er det skamslåtte og seksuelt misbrukte barn? Eller barn av rusmisbrukere og psykisk syke som ikke klarer å organisere livet sitt og passe på barna?

1

I 2017 ble det ifølge SSB begjært omsorgsovertakelse grunnet fysisk mishandling i hjemmet i bare 12 saker. En sak var begrunnet med psykisk mishandling. 6 saker gjaldt seksuelle overgrep. I 46 saker var begrunnelsen vold i hjemmet eller nære relasjoner. 58 alvorlige saker saker i 2017. Hentet fra Jane Kiles leserinnlegg i Aftenposten.

Da lurer jeg på hva disse 300 barna står i kø for? De kan ikke bo hjemme på grunn av hva da? Det er åpenbart ikke akutt, alternativt har de 300 barna vært i kø i flere år. Hva har barna eller foreldrene deres gjort? 300 barn er veldig mange barn. Det er 15 skoleklasser. De oppbevares i køen på et privat akuttmottak eller i et beredskapshjem til 30 000,- kroner i måneden.

Hva er årsaken til at Ropstad går ut og promoterer en industri som store deler av Europa fordømmer? Kanskje han trenger hjelp til å se klart.

Ropstad har en kone som jobber i barnevernet og som har rimelig stor makt bak sine krav til ektemannen. Hennes fagmiljø, barnevernsarbeidere og fagforeningene krever at han tar på seg personalansvaret for 6 000 ansatte i barnevernet. Noe han ikke har. Ropstad skal ha personalansvar for alle landets barn. Han er deres øverste beskytter mot skadelig behandling som for eksempel vilkårlig inngrep fra myndighetene. Les: barnevernet. Han er valgt av folket for ivareta folkets interesser. Og da først og fremst barns interesser, men også mødre og fedres, og familienes interesser mot sånne ting som barnevernet. Men det gjør han ikke.

Han løper industriens ærend samtidig som han sitter handlingslammet ift de forestående barnevernsakene som skal behandles i menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Og barna som der er rammet. Hvorfor ignorerer han de barna? Er han ikke deres minister? Hvorfor har ikke Ropstad sagt at disse sakene er så alvorlige at EMD har valgt å behandle dem, og da setter vi ned en havarikommisjon på de sakene, og sørger for å rette opp feil som er begått. FØR Norge blir dømt. Slik at vi viser et minimum av selvinnsikt og vilje til å rette opp feil. Men det gjør han ikke.

Færre barn tas i akuttvedtak
EMD og resten av Europa følger norsk barnevern med argusøyne og vet at antall akuttvedtak har sunket med nesten 1000 på noe få år. Hvorfor det? Det har ikke vært noen kampanje for å få ned antallet, så hva er årsaken til det? Hvordan forklarer vi nedgangen? 
Psykolog Ragnhild Pettersen fortalte i et lengre innlegg på NRK den gledelige nyheten om nedgangen i akuttvedtak for kort tid siden. Hun skjønte etterhvert at ikke det var så klokt, for nå er artikkelen redusert til en bitteliten notis hos NRK.
 
Hva skyldes nedgangen?
Jeg tror bestemt at jobben som Rune Fardal gjør med Familiekanalen når de reiser rundt og intervjuer fortvilte foreldre, de som er ofrene for dette systemet, er en av hovedårsaken. Han gir foreldrene en stemme, en mikrofon til å fortelle sin side av saken. Offentligheten får innsyn i de grufulle sakene og vemmes. Det er av største viktighet for barnvernets omdømme at sånne som Fardal stoppes. Derfor utsettes han for ekstrem forfølgelse på nett av kriminelle, som politiet ikke stopper.  Av nettroll som driver straffbar cyberstalking mot utvalgte kritikere av barnevernet. Som hevder de assisterer advokater og sakkyndig psykologer.   
Dernest skyldes det at mobilkamerateknologien har vært i rivende utvikling de siste årene. Alle filmene av politi og barnevern i akuttvedtak som de siste årene legges ut på nett, tror jeg har resultert i at de nå vegrer seg for å delta på det.
Jeg tror at både politi og barnevern tenker seg om både en og fem ganger før de legger ut på slike aksjoner i dag. De er livredde for å bli eksponert på nett. Resultatet av dette er at Norge har fått et stort forklaringsproblem på den dramatiske nedgangen. Det er i seg selv en bekreftelse på at tidligere omsorgsovertagelser ikke er gjennomtenkt. Det igjen vil styrke de forestående sakene i EMD.
For å demme opp for det ser vi en desperat kamp hos myndighetene for å stanse posting av filmer av barn som er utsatt for barnevernet. Som saken der en mor er dømt for å poste en video av sin datter på nett.  Ida (49) er dømt for å vise film av datteren «i en sårbar situasjon» som de kaller det. Hvis dommen til Ida blir stående kommer det til å utløse et ras av straffeforfølgelse mot alle som våger å eksponere politi og barnevern på nett. De skal stoppes i å eksponere hva barnevernet driver med for enhver pris 
Det er hva Ropstad holder på med for å redde Norges omdømme som humanitær stormakt. 
 
First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win
Mahatma Gandhi 

1 kommentar

  1. Monicha Anethe Nymann

    Nei og atter Nei Han Kjell Ingolf Ropstad forstår og vil ikke gå inn å se virkeligheten bak det som forgår vedr barnevernets maktmisbruk på familier på familier. Nå må det inn en uavhenging gransking av alle barnevern i Norge. Dette må stoppes, våkn opp folkens og støtt oss som er offer for denne elendigheten som barna og familiene er offer for ;O( Vi har ikke flere mennesker å miste! https://sistemonichaner.blog/2019/04/17/nok-en-paske-uten-min-datter-den-6-pasken-%F0%9F%90%A3-savnet-er-sa-stort-hjerte-rives-i-filler-%F0%9F%92%94%F0%9F%98%B0/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

© 2021 Irene Hov

Tema av Anders NorénOpp ↑